Marcel Giró


Exposicions

Moderna para Sempre.
Fotografia Modernista Brasileira na Coleção Itaú

Museu Oscar Niemeyer
Abril-Agost 2016

L'exposició reuneix obres que van pertànyer al moviment dels foto clubs del Brasil

El Museu Oscar Niemeyer (MON) i Itaú Cultural reafirmen la seva associació i inauguren una altra exposició: Moderna Para Sempre - Fotografia modernista brasilera a la Col·lecció Itaú Cultural.

Es mostra per primera vegada a Paraná una col·lecció de 132 obres de 31 artistes que pertanyien al moviment dels foto clubs del Brasil, que es va iniciar a finals de 1930. Totes les obres es remunten al període de 1940 a 1970, quan arran del modernisme europeu i Americà, fotògrafs brasilers va entrar en la discussió dels límits de l'art fotogràfic. Són mestres com José Yalenti, José Oiticica Filho, Geraldo de Barros, Marcel Giró, Thomaz Farkas, alemany Lorca, Ademar Manarini, Paulo Pires, entre altres, que conformen la mostra.

Moderna Para Sempre s'ha mostrat en 12 ciutats i a Curitiba l'exposició presenta gairebé totes les obres de la col·lecció de l'Institut, que compta amb 138 foto-modernistes. Per la directora-president de MON, Juliana Vosnika, l'exposició és rellevant per les seves imatges i el contingut de presentar el modernisme dels foto clubs del Brasil, un període important en el desenvolupament artístic de la fotografia. "Moderna Para Sempre reforça la nostra associació amb Itaú Cultural i presenta a l'audiència de Curitiba una lliçó d'història sobre la fotografia al Brasil", ha declarat.


Comissari: Iatã Cannabrava


Museu Oscar Niemeyer