Marcel Giró


Exposicions

Moderna para Sempre.
Fotografia Modernista Brasileira na Coleção Itaú

Fundação Iberê Camargo. Porto Alegre
Juny-Juliol 2018

La Fundació Iberê Camargo presenta fins al 15 de juliol, l'exposició fotogràfica Moderna para Sempre. Fotografia Modernista Brasileira na Coleção Itaú Cultural, amb curadoria del fotògraf i investigador Iatã Cannabrava.

L'exposició compta amb 144 obres de fotògrafs modernistes i és una reedició de la mostra homònima que va ser exhibida en el MARGS el 2010 i des de llavors va circular pel Brasil i l'Exterior.

El nombre d'obres va ser ampliat de 86 a 144, amb destaqui per a quatre adquisicions recents de la col·lecció del Itaú: Florale, de Geraldo de Barros, Oca, Parc del Ibirapuera, de German Lorca, a més de Composició i Sense títol, de Mario Fiori . En total, estan representats 33 artistes - majoritàriament, membres del Foto Cine Club Bandeirante, com Eduardo Salvatore, Thomaz Farkas, José Oiticica Filho, Marcel Giró i Ademar Manarini.

La unitat temàtica de les obres retrata escenes urbanes i la recerca per formes a partir de diversos recursos creatius, com textures, contrallums, marcs sobris, línies, solaritzacions, fotomuntatges, fotogrames. 


Fondação Iberê Camargo