Marcel Giró


Fotografies

Retrat. 1950-1970

“L’acompanyava, de tant en tant, en les seves sortides de cap de setmana a la recerca de la fotografia pura, dels seus assajos, fora de l’estudi i de les feines publicitàries. Aquestes expedicions urbanes eren veritables classes de fotografia i mai no oblidaré tot el que hi vaig aprendre: la composició, l’elegància, l’enquadrament. Fonamentals per a la meva fotografia actualment.

Recordo perfectament el dia que va fer la foto de la noia i el colom. Era el seu assistent (després d’haver estat alguns mesos l’assistent-de-l’assistent-de-l’assistent). Sempre em va impressionar la manera com retratava les persones. L’energia que posava en el moment de la foto era màgica, sorprenent. Vaig aprendre amb ell la importància de la posició de les mans dels retratats, l’elegància en la postura, el moment de capturar l’expressió correcta per donar la impressió desitjada.”


JR Duran
Fotògraf


“... I hi havia els retrats. El ritual, la postura, l’expressió, la direcció, però sobretot, i sempre, una conversa visual que en els dies previs a la prova de Polaroid es basava en aquesta característica que seria la pèrdua més gran de l’era digital: la capacitat de previsualització. Saber què està fent i deixar la sorpresa del laboratori tan sols per a la part tècnica (exposició, enfocament, color, etc.), ja que la resta, que és tot, ja havia estat escodrinyat per la seva mirada implacable.”


Marcio Scavone
Fotògraf