Marcel Giró


Notícies

23 Mar 2017

Marcel Giró a Galería Rocio Santa Cruz

La galeria RocioSantaCruz presenta Luz e força, una exposició de Marcel Giró (Badalona 1913-2011) que recull una selecció de fotografies inèdites datades entre la dècada de 1930 i finals dels anys 70.


Giró, que va viure exiliat a Brasil des dels anys 40, va ser un dels membres amb major reconeixement de l'Escola Paulista i un dels integrants del Foto Cine Clube Bandeirante, lloc de trobada on comença a qüestionar-se el pictorialisme i a manifestar-se l'estètica moderna a la fotografia brasilera.


Marcel Giró desenvolupa una visió fotogràfica que evidencia les ambigüitats entre figuració i abstracció. Les seves fotos juguen a confondre la percepció de qui les observa, tant pel joc en l'escala dels objectes com per l'èmfasi a remarcar efectes gràfics en l'objecte fotografiat. En la seva cerca de nous llenguatges altera les perspectives, contrasta llums i ombres, i acosta tant les línies i textures que acaba convertint les seves fotografies en “pintures”, distorsionant d'aquesta manera la realitat per convertir-la en un objecte artístic.

 

L'exposició, que s'inaugura el 30 de març a les 19.30h, es podrà visitar fins al 20 de maig en la galeria RocioSantaCruz.