Marcel Giró


Exposicions

Eix-éxtasi | Fotografia a l´entorn modernista

30/03/2019 fins al 11/05/2019
São Paulo - Galería Simões de Assis

Artistes: Alexander Calder, Eduardo Salvatore, Gaspar Gasparian, Geraldo de Barros, German Lorca, Gertrudes Altschul, M. Laert Dias, Marcel Giró , Maria Martins, Moussia, Paulo Pires, Paulo Suzuki, Thomaz Farkas, Willys de Castro. 


EIX-EXTASI

INTERACCIONS ENTRE FOTOGRAFIA I ART MODERN AL BRASIL


Els ressons del dada i el surrealisme es van sacsejar i van canviar completament l'estat de l'art en les primeres dècades del segle XX. Aquesta influència va obrir l'art a una comprensió més complexa de les vicissituds humanes, el pes de l'inconscient i, per tant, la forma en què pensem sobre el paper de l'art. Aproximadament 25 anys després, hi va haver canvis significatius en la fotografia brasilera.


Mentre que en la dècada de 1920, artistes europeus com Man Ray (1890-1976) i Lázló Moholy-Nagy (1895-1946) van experimentar un moment de llibertat; La fotografia ja no hi era estrictament enfocada en la seva vocació documental: Començava a representar les porcions sensorials i no visibles de la psique humana. Al Brasil, les eleccions estètiques seguir, en el millor dels casos, el llibre que predicava la mimesi entre la fotografia i la pintura acadèmica de temes romàntics.


més....
Simões de Assis Galeria de Arte